Tradycje kulinarne Szwecji Książki Hanami

Tradycje kulinarne Szwecji

czas gry wydanie polskie
54,40 zł
Obecnie brak na stanie


Dodaj do listy życzeń (0)

Dostawa (Pocztex Punkt D+1) już od 9,21 zł.
Sprawdź opcje dostawy

 

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

DODATKOWE INFORMACJE

Wydawca
Hanami
Wydanie:
polskie
Tytuł serii:
Tradycje kulinarne
Scenariusz:
Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Oprawa:
miękka
Liczba stron:
240
Format:
165x235 mm
Data ukazania się:
2021

Zadzwoń do nas

782 645 672 (W godzinach 9-15 pon-pt)

Napisz do nas