Twój koszyk
Brak produktów w koszyku.
Tradycje kulinarne Japonii
wydanie polskie
Dodaj do listy życzeń (0)
Dostawa (Pocztex Punkt D+1)
już od 9,21 zł.
Sprawdź opcje dostawy
W listopadzie ukaże się nakładem wydawnictwa Hanami pierwsza w Polsce publikacja poświęcona japońskiej kulturze żywieniowej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek zatytułowana Tradycje kulinarne Japonii. Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni.
Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.
- Od kiedy Japończycy jadają sushi?
- Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem?
- Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków?
- Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze restauracje - wcześniej czy później
- niż we Francji?
- Jakiej potrawy nigdy nie spróbuje cesarz?
- Z czego w Kraju Kwitnącej Wiśni przygotowuje się desery i słodycze?
Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie Państwo w tej książce - pierwszej w Polsce publikacji poświęconej japońskiej kulturze żywieniowej.