Tradycje kulinarne Japonii Książki Hanami

Tradycje kulinarne Japonii

czas gry wydanie polskie
29,35 zł
Obecnie brak na stanie


Dodaj do listy życzeń (0)

Dostawa (Pocztex Punkt D+1) już od 9,21 zł.
Sprawdź opcje dostawy

 

W listopadzie ukaże się nakładem wydawnictwa Hanami pierwsza w Polsce publikacja poświęcona japońskiej kulturze żywieniowej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek zatytułowana Tradycje kulinarne Japonii. Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni.

Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

  1. Od kiedy Japończycy jadają sushi?
  2. Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem?
  3. Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków?
  4. Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze restauracje - wcześniej czy później
  5. niż we Francji?
  6. Jakiej potrawy nigdy nie spróbuje cesarz?
  7. Z czego w Kraju Kwitnącej Wiśni przygotowuje się desery i słodycze?

Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie Państwo w tej książce - pierwszej w Polsce publikacji poświęconej japońskiej kulturze żywieniowej.

Zadzwoń do nas

782 645 672 (W godzinach 9-15 pon-pt)

Napisz do nas